tiistai 24. toukokuuta 2011

Kirpparilta taas

Esikon viimeinen kerhopäivä oli viime viikolla. Kerho on tarkoitettu kotona hoidetuille lapsille. Ja keskimmäinen on kovin menossa ensi syksynä kerran viikossa kerhoilemaan yksin, minä vielä hiukan epäilen. Esikko on käynyt kerhoilemassa ja vähän opettelemassa ensi syksynä alkavaa eskaria varten. Viimeisen kerhokerran kunniaksi suunnattiin kaverin ja pienimpien lasten kanssa kirpparille. 
Vauvalle  Tutta-tuotteen potkupuku 4.5€. 
Vauvalle bodi 1€.
Paita keskimmäiselle muutaman euron hintaluokkaa. Tätä tuskin oli kertaakaan edes pesty. Eli ihan kuin uusi.
Me&I:n paita tätäkään tuskin oli käytetty kertaakaan. Hintaa oli 5.5€. Voisin sanoa, että taas ihan kuin uusi. 
Ja samaa kuin uusi linjalla jatkuu Popin paita 6€. 
Vielä keskimmäiselle.
Ja esikolle Me&I:n paita 7€.
Paikalliselta kirpparilta vielä löytyi vauvalle Myllymuksujen unipussi 7.5€. 
Ei mikään halpa reissu, mutta tyytyväinen olen sillä nuo kalliimmat vaatteet olivat ihan käyttämättömän oloisia.

perjantai 20. toukokuuta 2011

Kierrätyspaitoja

Ompelin esikolle neljä paitaa kierrätyskankaista. Kaava jostain vanhasta Ottobre-lehdestä.
Molemmat paidat ostettu kirpparilta ja nyt muuntuivat esikon t-paidoiksi.
Oma vanha paita muuntui esikolle kesäpaidaksi.
Ja vielä oma raidallinen äitiyspaita ja esikon tahrainen kärpässienipaita. Yhdistettynä uusi kesäpäita esikolle. Toiseen hihaan tein tahran päälle sydämen tuosta raitakankaasta. Neljä hyvin onnistunutta paitaa. Vaikka näyttävät kuvassa vähän vimpuloilta eikä kuvanlaatukaan ole paras mahdollinen.

maanantai 16. toukokuuta 2011

Kirppistelyä

Keskimmäinen on keksinyt kiivetä itse vauvakeinuun. Näytti vähän turhan hurjalta. Meidän oli pakko käydä ostamassa samanlainen isojen lasten keinu kuin esikolla. Mutta samanlaista ei löytynyt paikallisista kaupoista. Ja täysi mahdottomuus on, että keinut olisivat erilaiset. Tappelua ei jaksa kuunnella kukaan. Joten yhtenä aamuna sitten minä tyttötrion kanssa suuntasin läheiseen kaupunkiin. Sieltä löytyi samanlainen Plaston keinu kuin esikolla. Ja pakkohan se oli kirpparilla käydä samalla. Yllättäen reissusta kehkeytyikin varsin mukava. Käytiin sitten samalla kahvilassa ja tytöt tykkäsi. Vauvakin viihtyi hyvin Manducan kyydissä. Oli kausi, kun vauva ei millään olisi viihtynyt sisällä Manducan kyydissä.
 Tytöt ihastuivat muumiverhoihin, ei auttanut vaikka yritin kertoa olevan hiukan liian kalliit. Mutta siinä nuo onnistuivat kääntämään minun pään, kun kertoivat että tulevat sitten heidän uuteen huoneeseen. Verhot maksoivat yhteensä 12€. Mutta ovathan nuo kauniit.
 Sitten löytyi vauvalle kestoja hintahaitarilla 2-4€. Muitakin vaippoja (0.50-1€) on löytynyt edullisesti, mutta näitä kuluneempia. Ihanaa kun kestoja alkaa löytymään kirppareilta, siis hyviä kestoja.
"Äiti, sulla on jo kaksi sinistä kukkapurkkia"
"Ei kun kaksi punaista"
"Ei kun sinistä"
"No otan kuitenkin, kun minusta punaisia on kaksi"
Olisi pitänyt vaan uskoa esikkoa. Nyt minulla on sitten kolme sinistä Aarikan kukkapurkkia. Mutta ovat kyllä ihan lemppareita. 
Sitten paikalliselta kirpparilta ihan käyttämättömän oloinen Lennen välikausihaalari keskimmäiselle 15€.
 Uikkarit 1€
Vauvalle vielä liian iso Jonathanin haalari 4€. Kaverin pöydästä paikalliselta kirpparilta.

Mukaan tarttuneita

Jotain on tarttunut mukaan reissuilta. Suurin osa tarttunut mukaan reissulta, jolloin ostettiin isommille lapsille kengät läheisestä kaupungista. Mutta kun ehdottomasti halusin Kavatin ekomalliston kävelykengät molemmille tytöille. Ja yhdellä kirpparilla kiertelin vauvan kanssa, kun mies ja isommat lapset tutustuivat kaupungin leikkipuistoon. Täältä maalta kun lähtee kaupunkiin, jo leikkipuistot ovat kokemuksia. 


Pöytäliina ihan pienellä tahralla, mutta pääsee käyttöön. 


Oikein hyväkuntoiset Muumi-saappaat keskimmäiselle. Hieman arvokkaat 8€, mutta näissä ei käytönjäkiä näkynyt. Ja heti pääsivät käyttöön keskimmäiselle. Nämä löytyivät paikalliselta kirpparilta. Lisäksi on löytynyt muutakin sadekampetta.


Esikolle hauska pöllöpaita 1€.


Keskimmäiselle tunika.


Reissusta on jo jonkin aikaa, mutta samalla löytyi myös vauvalle haalari nyt kevääksi. Ja tämäkin on ollut jonkun aikaa jo käytössä. Ei kyllä mahdu enää syksyllä päälle, mutta kevään nyt mahtuu. Piti ostaa vauvallekin hiukan tuulta ja sadetta pitävä puku, tuo kun ulkoilee huonossakin säässä siskojensa seurana.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Auringon haalistama

Kirpparilta löytyi "ota tästä korista" pyöränistuin nukelle. Alkuun istuin oli auringon haalistama punainen, ilman turvavyötä. Harmi kun en koskaan muista ottaa ennen kuvia, mutta nyt on esikolla pyörässä nukelle oma istuin.
Ensin istuin sai uuden maalipinnan, miehen jokin purkinpohja suihkutettiin tähän. Sitten keskimmäisen kypärä oli jo aiemmin tullut tiensä päähän, pelastin kaatopaikalta vaan tuon kiinnitysmekanismin. Nythän sille tuli käyttöä nuken pyöränistuimessa Ja vielä tilkkukasasta ompelin turvavyöt. Mies kiinnitti istuimen nippusiteillä pyörään ja eikun pyöräilemään kera nuken.

torstai 5. toukokuuta 2011

Nipsutin muutti

Nipsutin muutti hirsitaloon vähän etukäteen täällä nettimaailmassa. Oikeassa maailmassa asutaan edelleen vanhassa talossa ja rakennetaan vasta hirsitaloa. Toki nyt seuraavana vuorossa ovat jo väliseinät ja piippu. Pikkuhiljaa opettelen käyttämään tätä uutta pohjaa, mutta muuten sama meno jatkuu.
Alkuun talon paikan suunnittelua ja puiden kaatamista. 
Sitten kallion puhdistamista ja perustuksia.
Ja perustukset.
 Seuraavana oli hirsien vuoro.
Kattoa...
Ja ulkoa lähes valmis talo.
Sisälle lattialämmittysputkia.
Levyt lattiaan ja kylppäriin seinien muurausta, nyt ovat jo valmiita. Hieman mutkia oikoen talon valmistumisesta. Miljoona vastoinkäymistä ja useasti menetetyt hermot. Mutta nyt väliseinien ja savupiipun kimppuun.