maanantai 27. kesäkuuta 2011

Siilejä, jääkarhuja ja pöllöjä

Muutaman ompeluksen olen saanut tehtyä.
Esikolle paita Ottobren 3/2010 Riff T-paita kaavalla, kangas Kestovaippakaupasta tilattu. Esikko tykkää ja hienoahan tämä kangas on. 
Esikolle nosturimekko, omalla kaavalla. Ihanaista Muru kangasta.
Keskimmäiselle löytyi joskus kirpparilta Me&I:n pöllöpaita. Pöllöpaidan hihat olivat niin likaiset, että en ajatellut sellaisenaan säästää kuopukselle. Ompelin pöllöpaidasta pipon lapsille. Muuten suoraan paidasta, mutta yläreuna ommeltu kiinni pipoksi. Muutaman minuutin ompelus ja keskimmäisellä on tämä lähes päivittäin päässä. Hauska lörppäpipo.

Varsin eläinaiheisia kankaita osunut ompeluksiin.

torstai 23. kesäkuuta 2011

Kirppisostoksia osa2

Joskus aikoja sitten löysin ota tästä-korista hauskat hymynaamat vauvalle. 
Kirppisostokset jatkuvat...
Paikalliselta kirpparilta hyväkuntoinen Me&i prinsessapaita. Kuten keskimmäinen paitaa kutsuu. Hyväkuntoinen ja hinta oli juuri se mitä ajattelin paidasta maksimissaan maksavani eli 8€.
Tunika keskimmäiselle 2€. Samoin ostin muutamalla eurolla taustalla näkyvän makuupussin vauvalle tai keskimmäiselle päikkäreille kärryyn.
Ja keskimmäiselle paita 2€.
Ja vielä keskimmäiselle Småfolkin paita.

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kirppisostoksia osa1

Siis minun ei tarvitse kuin pikaiseen pyörähtää kirpparilla ja aina löytyy kaikkea kivaa. Lapsille lähinnä on nyt löytynyt.
Esikolle Me&I teepparit 2€ kappaleelta. Näille olikin tarvetta, kunhan vaan ilma vähän lämpenisi. 
Keskimmäiselle uikkarit 2.5€. Yhdet jo ostin aiemmin, mutta ovat hiukan naftit ja ovathan nämä hienot. Lapset ihastuivat ja esikkoa vähän harmitti, kun olivat hänelle liian pienet.
Vauvalle Aarikan käyttämätön bodi  5€. 
Vauvalle syksyksi haalari 2.5€. Peffassa oli tahra, sappisaippualla lähti lähes puhtaaksi. Näkyy läheltä jos osaa katsoa, mutta ei kyllä muuten osu silmään.
Lapsille pussilakana+tyynyliina 3€.

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Betonilehtiä

Kaikenlaista pientä on ehditty puuhaamaan.
Esikon keräämä kukkakimppu.
Lapset istuttivat krasseja vanhoihin emalikattiloihin. 
Sitten valettiin betonilehtiä.
Kuivunut ja kuivumassa oleva betonilehti. Näiden tekeminen oli hauskaa, vaikka hyttysiä oli niin paljon, että esikon oli siirryttävä sisälle. Keskimmäinen valoi lehtiä hyttysiä huitoen.

maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kirppistelyä

Kirppistelyä...
Ihanat verhot 1.5€ kappaleelta, yhteensä löytyi viisi. Jaettiin puokkiin kaverin kanssa. Molemmille verhot ja lisäksi yksi verho puoliksi ompeluksiin.
Muumikangas puoliksi ompeluksiin 2€.
Ja 20€ kaffepannu, mutta on se hieno. On kyllä todella hyväkuntoinen, en muuten olisi noin paljon maksanutkaan. 
Pari purkkia. 
Esikolle mekko 1.5€.
Ja sitten 5€ pussukasta halusin ainoastaan tämän. Loput lähtivät omaan kirppispinoon odottamaan myyntiä. Todella järkevää, pieni jo vauvallekin, mutta en voi vastustaa näitä vanhoja froteisia vaatteita.

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Talolla

Talolla on tapahtunut pientä edistystä. 
Hormi on valmis ja parhaillaan tähän eteen takkamestari kokoaa takkaa. Hormi ja harkkoseinät on jo rapattukin, mutta nämä kuvat laahaavat vähän jäljessä. 
Takka vielä osissa lattialla.
Ja väliseinärunkojakin valmistuu.
Lisää väliseinärunkoja, oikeasti tämäkin homma on jo pidemmällä.
Ja lastenhuoneiden tapetit, Pöllöt ja Kiurujen yö, Pihlgren ja Ritola.

torstai 2. kesäkuuta 2011

Juhlia odotellessa

Nipsuttimen pikkusisko juhlii ylioppilaaksi pääsyä. Joten tein isommille lapsille juhlamekot.
Kaava Suuri Käsityö lehdestä 3/2005.
Etuosa mekkoon kirpparilta ostetusta kankaasta, takaosa uutta lakanakangasta, löytyi kyllä omasta kangaskaapista. Jäi yli esikon takkiprojektista. Nepit ystävän lainatulla neppipressillä. Esikon juhlamekon kaveriksi oli pakko käydä ostamassa mustat sukkikset ja mustat hihattimet. Kaapista kun ei löytynyt riittävän siistejä. Mutta en ostanut mitään ylimääräistä, vaikka kävin isossa ostoskeskuksessa. Toki etsin itselleni jotain siistiä paitaa, mutta en löytänyt sitäkään, joten pikkusiskon juhliin täytyy sitten kelvata joku ihan tavallinen paita. Kriteereitä että paidan kanssa tulee pystyä imettämään ja olisi tietysti kiva jos paita sopisi muihin vaatteisiin. Eettisyydestä ja muista omantunnon parantajista en edes haaveillut, luomupuuvillaa, ekologinen, kestävä, ajaton... Ja siltikään ei löytynyt yhtään mitään sopivaa paitaa itselle. Ja lisäksi esikolle siistit kävelykengät saa kelvata, sillä juhlat ovat ainakin osittain ulkona, sään salliessa.
Ja samasta kankaasta juhlamekko keskimmäiselle. Takana samoin lakanakangasta, koska etuosan kangasta ei olisi riittänyt taakse. Keskimmäiselle kaikki muut juhlavermeet löytyi kaapista, samoin kävelykengät saa kelvata juhlakengiksi.
Vauvalle löytyy kaapista siskojensa vanha juhlamekko juhlavermeineen.
Juhlia odotellessa.