maanantai 30. tammikuuta 2012

Keittiö

Keittiö alkaa pikkuhijaa valmistua. 
 Vanhoissa laatikoissa ja kaapeissa on vetimet. No yhdestä vanhasta altaan alapuolisesta kaapista vedin puuttuu.


Uudet ja vanhat rungot, ovet, laatikot ja vetimet sulassa sovussa. Pöytälevyt ja tiskipöytä ovat uusia. Ja mitä sitä kuvia rajaamaan, hieman on raksalla siivoojalle töitä. Vain yksi mittavirhe, jääkaapin ja pakastimen yläkaappien ovet olivat liian pienet. Vain yksi mittavirhe sovittaessa yhteen uusia ja vanhoja osia on minusta aika siedettävä tulos. 

lauantai 21. tammikuuta 2012

Haalaripläjäys

Kirppareilta on löytynyt talven aikana useampi haalari lapsille. Kauheasti muuta ei olekaan löytynyt. Toki olen yrittänytkin pitää tavaroiden kulkusuuntaa nyt toista viikkoa meiltä paikalliselle kirpparille.
Kuopuksen haalarit kävivät auttamattomasti pieniksi. Vähän kallis oli kuopuksen haalari 19€, mutta pääsi heti pesun jälkeen käyttöön. Vihdoin tännekin saapui talvi (ihanaa) ja paksummalle haalarille olikin jo tarve. Löytyi paikalliselta kirpparilta samalla, kun vein uutta tavaraa sinne myyntiin.
 Välikautta kuopukselle 10€ ja keskimmäiselle 12€.
 Keskimmäiselle ensi talveksi 8€.
Ja kuopukselle vielä vähän isompaa kokoa välikautta 12€. Osa ihan uutta vastaavia, osassa hieman käytönjäkiä, mutta erinomaisessa kunnossa kuitenkin kaikki.
Hauska vanha lakana 2.5€.
Bodi kuopukselle 1€.
Farkut esikolle 3€.

torstai 19. tammikuuta 2012

Housuja

Housuja esikolle.
Esikon vaatekaappi kaipaili täydennystä housujen osalta. Mustat housut omista vanhoista äitiyshousuista, muut ihan uusista kankaista. Kaava Ottobre 4/2011.

Kajastus

Pipon piti olla esikolle, no tuli sopiva kuopukselle. Vika ei ollut ohjeessa, vaan tekijässä. Mutta ihan kiva piposta tuli kaikesta huolimatta.
Ohje napattu täältä, eri puikoilla, langalla ja silmukkamäärillä. Lankana Puro, Kajastus.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Ovia

Ovia talolta.
 Lastenhuoneesta vaatehuoneeseen vievä ovi.
Lastenhuoneen ovi.
 Toisen lastenhuoneen ovi.
 Meidän makuuhuoneen ovi.
 Meidän makuuhuoneeseen vievä ovi.
Vessaan vievä ovi. Vessa on pahasti vielä kesken, mutta kaikkia seiniä ei voi vieläkään laittaa umpeen, sillä sähköpääkeskus sijaitsee vaatehuoneen ja vessan välisessä seinässä. Aluksi sitä ehdotettiin kuvan oikeanpuoleiseen seinänpätkään. Kuva on otettu eteisestä tultaessa. Tosi huomaamaton paikka olisi ollut. Jep, ei tullut siihen sähköpääkeskusta. 

Kaikki makuuhuoneet listoja myöden valmiit. Muutama lista puuttuu, kun eri materiaalit kohtaavat nurkassa. Mutta katto,- lattia- ovi- ja ikkunalistat ovat paikoillaan. 

Huomenna haetaan kodinhoitohuoneen kalusteet ja pöytälevyt keittiöön.

perjantai 6. tammikuuta 2012

Kirppiskierros

Ensi maanantaina alkaa oman kirppispöydän pito. Vähän haikeaa laittaa vauvajuttuja pois, mutta eihän meillä enää ole vauvaa, vaan menevä taapero. No myönnetään pussillisen vauvanvaatteita säästin. Vaikeinta tuntui olevan luopua ítse ommelluista pienistä vaipoista.
Ajattelin, että olisi mukavampaa muuttaa uuteen taloon, kun ylimääräistä tavaraa ei tarvitse pakata mukaan. Ennen piti jemmata kaikki tavara pahanpäivän varalle, nykyään täytyy huolehtia tavarat kiertoon tai loppuu säilytystila kesken. Lapset innokkaina auttoivatkin hinnoittelemaan kirppistavaroita. Lelujakin laittoivat myyntiin ihan oma-aloitteisesti.

Ja sitten isommat lapset kyläilivät mummolla. Minä kuopuksen kanssa piipahdin muutamalla kirpparilla.
Kuopukselle löytyi ihana Meandin mekko 3€
Ja ihan minun lempparikuosia Tutalta kuopukselle  2.5€
Villasukat keskimmäiselle 2€.
 Vaippa kuopukselle 2€, tykkään näistä äp-vaipoista. Ja minikokoinen tyynyliina löytyi ompeluksiin.
Ja en voimut vastustaa vanhaa Tuttaa 3€.
 Kerhotossut 2€ kuopukselle ja bodi 1€.
 Ja kuopukselle vielä Kavatin kengät 2€.

maanantai 2. tammikuuta 2012

Kioskikissa

Ompelin esikolle pari paitaa. 
 
Molemmat Ottobren Mickey kaavalla 6/2010. Kioskikissa Royal-tuotteesta ja kilpikonna kaapista marinoitumasta. Marinoitui kaapissa aika pitkään, kun en löytänyt oikean väristä resoria aiemmin. Aika ihania kankaita molemmat. Esikko sai itse valita mieleisensä kankaat kaapista ja päätyi näihin.
Ja kuopukselle vaippa. Ystävän kaapista löytyi valmiiksi leikattuja vaippoja, vaipatettava vaan ei mahtuisi enää vaippoihinsa. Joten ompelin kuopukselle vaipan ja käytin ystävän ja omia jämätarroja. Kolme valmiiksi leikattua vaippaa olisi vielä odottamassa ompeluinnostusta.

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Joululahjoja

Meiltä lähteneitä joululahjoja.
 Ystävälle
 Siskolle
 Toiselle siskolle
Ja harjoituskappale jäi kotiin, miehelle kauppakassiksi. 
Muovipussista leikattu kaava ja kun omat aivot alkoivat mennä umpisolmuun, niin ohjeita löytyi täältä. Kaikki kankaat omasta kangaskaapista, osa kirppiskankaista. Osa uutena ostettuja muihin projekteihin, mutta sopivatkin nyt paremmin kauppakasseiksi. 

Kahdelle kummilapselle tehtiin muistipeli.

 Nuorin kummilapsista sai pakettiin vähän kierrätysvaatetta.
Mummon paketin yksi osa oli kirpparilta ostettu kulho. Mummo kerää kyseistä sarjaa.
 Yhdelle mummopuolelle esikko teki joulukuusenkoristeita. Ja mummolle ja mummille isommat lapset askartelivat kirjanmerkit. Ne jäivät kuvaamatta.
Sitten lasten kaverin synttäreille tehtiin jo aiemmin muistipeli. 
 Ja esikko teki eskarikaverilleen synttärilahjaksi muistipelin ja kirjanmerkin.
Ja kyllä, haksahdettiin laminointikoneeseen...