sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Hiidenkirnu

Geokätköreissulla löytyi hieno hiidenkirnu. 
 Kun kuopus syntyi oli kova lumimyräkkä. Kun kuopus täytti vuoden, niin kesken juhlien alkoi monen päivän sähkökatko. Taitaa Tapaninpäivän myräkässä kaatuneita puita olla nämäkin tänään ylitetyt. 
Ihana keväinen ilma ulkoilla. 

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Taas takki

Minut on vallannut ompeluhurmos. Kiva ommella, kun on toimiva kaava takkiin. 





Kangas vanhaa lakanaa kirpparilta. Raaskin pilkkoa kankaan, kankaassa kun oli yksi tahra. Ompelussa oli ongelmia vetoketjun kanssa ja muutamassa muussakin kohtaa. Purkamaankin jouduin pariin otteeseen. Paremminkin olisi voinut onnistua, mutta ihan  riittävän siisti takista lopulta tuli. Keskimmäinen sai siis toisenkin takin syksyksi, vielä hiukan reilu. Voi takkia nytkin pitää, mutta toivottavasti tulee nopsaan niin lämmin, ettei takkia tarvitse. Keskimmäiselle iski kateus, kuopus saa kuulemma hienommasta kankaasta takin. Huoh. Itse keskimmäinen sai kuitenkin olla mukana valitsemassa kangasta omaan takkiinsa. Kaavana taas Tinttiina hiukan muokattuna. Pienistä virheistä huolimatta takista tuli minusta oikein kiva. Ja ilmeisesti keskimmäinenkin tykkää takistaan. Vaikka kuopuksen takki tuleekin hienommasta kankaasta. 

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Makuuhuone

Makuuhuone




Verhot olivat juuri sopivan mittaiset. Makuuhuone on vaatekaappia ja mattoja vaille valmis. Vaatteet ovat "siisteissä" pinoissa lattialle. Hieman epäkäytännöllistä. Täydellistä kaappia odotellessa. 

Ennen ja jälkeen

Kirpparilta ostettu takki pääsi pesukoneeseen värikylpyyn. Olihan se hieman ankean värinen ja turhan vaalea ulkoiluun lasten kanssa. 

Nyt minulta löytyy ruhtinaaliset kaksi kevättakkia. Luksusta. 

torstai 12. huhtikuuta 2012

Muutama kirppu

Muutama kirppu
 Verhot 4€.
Itselle nuo punaiset Tretornin saappaat 10€ ja kaikki loput saappaat lapsille 4€ pari. 
 Käyttämätön sadeasu kuopukselle 9€ ja keskimmäiselle löytyi samasta pöydästä muutaman kerran käytetty vuorellinen sadeasu 8€. 
 Keskimmäiselle paita 3€.
 Esikoiselle paita 3€.
Villervallan paita keskimmäiselle 2.5€. 
 Keskimmäiselle paita 1.5€ ja tuo tahran näköinen on vettä. 
 Pitkä pöytäliina 4€.
 Bodit kuopukselle 1€ kappale. 
Paidat keskimmäiselle yhteensä 1.5€.

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Tinttiina

Keskimmäiselle takki. 





Takissa on vähän kasvuvaraa, kuten myös yöhousuissa näyttää olevan. Kaavana Tinttiina Ottobre 6/2011 hiukan muokattuna. Kuvioiden kohdistamisia saikin tässä takissa pitkään miettiä. Miettimistä ei helppottanut muutama tahriintunut kohta. Vetoketjuksi olisi sopinut paremmin punainen, mutta pääsiäisenä kotoa ei löytynyt kuin yksi oikeanmittainen vetoketju. Jopa vetoketjun ompelu onnistui ilman suurempia kommelluksia. Läheisestä kangaskaupasta löytyi ainoastaan mustaa vuorikangasta, joten piti etsiä siihen sopiva kangas takkiin. Ihan kiva takki tuli, vaikka miehen mielestä näyttää vähän kylpytakilta. Ja pah sanon minä. 

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Olohuone

Olohuone


Ystävältä saadut ihanat verhot pääsivät viimein ikkunaan. Pöytä ostettu joskus naapurista. Nyt siitä vain sahattiin jalat poikka, ja siitä tuli oiva sohvapöytä. 

lauantai 7. huhtikuuta 2012

Leppoisaa pääsiäistä

Leppoisaa pääsiäistä.





Lapset istuttivat rairuohot. Ja esikko teki pääsiäistipun ja eskarissa ruohopään ja luudan. Keskimmäinen teki tipukoristeen omassa kerhossaan. Kerran viikossa oleva kerho on kovin tärkeä keskimmäiselle. Kerho on kuulemma isojen lasten kerho.