torstai 3. marraskuuta 2011

Saappahia

 Esikon kanssa tehtiin pientä kenkähuoltoa, nahkakengät oli jo aiemmin vahattu mehiläisvahalla. Laitettiin kesäkenkiä varastoon, muutamat kengät odottamaan seuraavaa kirppispöytää, esikko sovitteli monojaan, ihmeteltiin kenkämäärää. Kauhea kasa kenkiä, vaikka itselläni ja lapsilla on vain muutamat kengät per kausi käytössä. Ja ei, miehelläkään ei ole sen isompaa kenkävarastoa. Mutta kunnon keko olohuoneen lattialle syntyi kaikesta huolimatta.
Kierrätän surutta kenkiä lapsilla, toisinaan ostan myös käytettynä. Saappaita onkin aikamoinen rivistö ja tässä on ainoastaan ne mitkä eivät ole kenellekään sopivia. Saappaat jemmaan, muista kengistä jemmaan vain parhaimmat, loput laitan eteenpäin. Mutta nuo lapset ovat tehokkaita hävittämään pohjallisia saappaista. Ja osaan tein uudet pohjalliset vaan kun ajattelin villapohjallisten olevan lämpimämpiä ja imevän kosteutta.
Pohjallisia vanhasta huovutetusta villapaidasta. Ja reunat ompelin jollain jämälangalla. Idea bongattu jostain blogistaniasta. Saa nähdä onko riittävän jämäkkää villaa, ettei pohjallinen mene saappaassa runttuun. Seuraavaksi taidan tehdä samanlaiset omiin saappaisiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti